JustFire

Skip to Main Content »

 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Palletkachel onderhoud

Een pelletkachel dient regelmatig schoongemaakt te worden. Het verdient de aanbeveling om dit met een aszuiger te doen van JustFire. De beste tijd om de kachel schoon te maken is vóór het opstarten. Het as in de pelletkachel is afgekoeld en de kachel is koud.

Groot onderhoud:
Minimaal één maal per jaar of na ca. 2000 branduren of 2000 kilo houtpellets dient er groot onderhoud uitgevoerd te worden of als de kachel het anders aangeeft. Ook kan het verminderd rendement aanleiding zijn tot het doen van een groot onderhoud (door gebruik van slechte houtpellets). Het verdient de aanbeveling om dit door uw leverancier JustFire (gecertificeerd installateur) te laten doen. Het niet tijdig of goed uitvoeren van een groot onderhoud aan uw pelletkachel kan leiden tot storing , schade, dat niet gedekt wordt door de garantie.

Gecertificeerd:
JustFire levert uitsluitend gecertificeerde installateurs om de kachel te plaatsen en af te stellen. Ook voor het jaarlijks onderhoud kunt U gebruik maken van ons voordelig onderhouds-contract.
Regulier onderhoud wat u zelf kunt doen: (na 1 à 2 branddagen / 30 branduren)

Brandkorf reinigen
Haal de brandkorf uit zijn houder en klop deze leeg in de verbrandingsruimte of in de asemmer. Verwijder de asresten van de verbranding. (slakken) Maak de gaatjes van de brandkorfje schoon. Als u de brandkorfje terug plaatst kijk kan goed of deze goed in zijn houder zakt en dat de ronde opening voor de gloeispiraal zit.

Verbrandingsruimte en asla schoonmaken
Stofzuig nu de verbrandingsruimte schoon en verwijder als laatste de aslade en zuig deze leeg of gooi en het bij de bloemen in de tuin. Zuig de ruimte van de aslade schoon. Zuig ook de deur en het raam en eventueel andere plekken schoon in de verbrandingsruimte waar u nog as tegen komt.

Ruit schoonmaken
Maak de ruit van de palletkachel schoon met wat vochtig keukenpapier. Indien er bruine film over het raam over het raam blijft hangen: gebruik dan het vochtige keukenpapier met een beetje as uit de kachel en maak de ruit de daarmee schoon. Een ruitreiniger is uiteraard ook een oplossing, maar onze ervaring is dat de bovenstaande manier van keukenpapier met asresten voortreffelijk werkt en niets kost.

OPMERKING
JustFire is een erkende groothandel en leverancier van erkende installateurs die er samen voor zorgen dat U optimaal kunt genieten van alle voordelen van een pellethaard. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor slecht of achterstallig onderhoud. Neem daarom altijd een onderhoudscontract, zodat U jaren lang kunt genieten van lage kosten en hoog rendement van uw pellethaard.

Hoe maak ik mijn pelletkachel schoon?