JustFire

Skip to Main Content »

 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Pellets Kopen, Let goed op de kwaliteit!

Bestel nu uw houtpellets online in onze WEBSHOP!

Pellets of houtpellets zijn te koop bij ons in verpakkingen van 15 kg. Bij JustFire worden de houtpellets verpakt in plastic zakken zodat ze beschermd worden tegen vochtige lucht. Het is dus ook van groot belang de pellets, als de verpakking geopend is, ze op een droge plaats te bewaren. In de meeste pelletkachels zit een voldoende groot reservoir voor een volledige verpakking.

Kwaliteit
U kunt eenvoudig nagaan welke kwaliteit houtpellets u koopt, dit kwaliteitsverschil resulteert uiteraard ook in een een prijsverschil per kg. Hiervoor zijn volgende richtlijnen een goede leidraad om de juiste keuze te maken:

  • Minder dan 1% asvorming na verbranding geeft aan dat ze over een grote calorische waarde beschikken
  • Donker gekleurde pellets hebben doorgaans een hogere calorische waarde dan licht gekleurde. Zij bestaan hoofdzakelijk uit hard loofhout zoals beuk en eik.
  • Licht gekleurde pellets bestaan hoofdzakelijk uit naaldhout en branden minder lang.

De watertest
Gooi enkele pellets in een glas water, hoe sneller ze zinken en hoe langer het duurt tot ze oplossen, hoe hoger de calorische waarde.

LET OP: Koop alleen gecertificeerde pellets!
Wij hebben gecertificeerde en goedgekeurde pellets volgens Din+ &  ENplus (NL 306). Zie deze blacklist van leveranciers die wel vermelden dat ze pellets verkopen met ENplus logo maar deze certificering niet hebben. Laat U niet voor de gek houden en koop alleen de goedgekeurde pellets.