JustFire

Skip to Main Content »

 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Veelgestelde vragen buizen / Bevestiging

Kan ik de pellet kachel met een muurdoorvoer aansluiten?

De regelgeving in Nederland is nog niet zover dat men pellet kachels op een andere manier waardeert dan hout gestookte kachels. Hierdoor zal de situatie ontstaan dat overheden vasthouden aan het bouwbesluit van 2012. Hierin is vastgelegd dat een muurdoorvoer niet is toegestaan mits men voldoet aan de verdunningsfactor vastgelegd in een omrekeningstabel 3.50 en 3.51 in het bouwbesluit 2012

Daar komt bij dat een afvoer van rookgas minimaal 1.5 meter van de erfafscheiding moet staan en 2,5 meter van een openslaande raam of deur. Wij adviseren U graag op een juiste en correcte manier.

Onze lever/installatie-voorwaarde zijn duidelijk en stellen dat een gedegen onderzoek nodig is om het zo te laten uitvoeren. Schriftelijk kunnen we dan onze bevindingen aan U melden. Bij geen onderzoek kan men achteraf ook geen rechten ontlenen. U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen installatie. Een muurdoorvoer achteraf aanpassen aan een hoge doorvoer is geen enkel probleem en voeren we graag voor U uit.

Vraag advies aan onze specialisten die u zeker een gedegen en goede uitleg kunnen geven van de regelgeving die er geld in Nederland. info@justfire.nl

Moet ik met de buis altijd omhoog vanwege de trek?

Nee, men hoeft niet persé omhoog. Trek is goed maar niet noodzakelijk. Pellet kachels werken met een uitgaande ventilator en deze zorgt voor de voortstuwing van de rookgassen naar buiten. Uw eigen situatie en vooral wat u mooi vindt, is van wezenlijk belang bij de keuze van uw rookgasafvoer.

Kan de pellet kachel aangesloten worden op een bestaand rookkanaal?

Uw pellet kachel kan eenvoudig op een bestaand rookgaskanaal aangesloten worden. Hebt u in de muur of in het plafond een rookgasafvoer dan kun je deze op twee manieren aansluiten. Ten eerste d.m.v. een verloop van bijvoorbeeld 150 naar 80. Of men laat de buis van 80 in het gat vallen en werkt dit verder af met een rozet of afdekplaat.

Moet ik dubbelwandige buizen gebruiken?

Nee. Men kan gewoon enkelwandige buizen gebruiken bij de aanleg van uw rookgasafvoer. Doordat de temperatuur in de buis laag is (tussen de 80-120 graden) kan er bij doorvoeren geen gevaarlijke situatie ontstaan. Ook zal er nauwelijks condensvorming zijn. Bij een afvoer buiten het huis adviseren we wel om altijd met een T-stuk te werken, zodat het water snel afgevoerd kan worden. Ter info: een open haard produceert een warmte van boven de 250 graden in de pijp. Justfire verkoopt alleen maar enkelwandige buizen. Onze filosofie is dat men niet onnodig geld (een dubbelwandige is twee tot drie keer duurder) hoeft te investeren in een voorziening die niet nodig is.

Wat is de temperatuur in de buis van een pellet kachel?

Een pellet kachel produceert bij normaal gebruik een temperatuur van ongeveer 80-120 graden in de buis. Ter info: open haarden en gashaarden produceren daar een warmte van boven de 250 graden.

Zijn JustFire buizen CE gekeurd?

Alle buizen zijn Ce gekeurd en voldoen aan de eisen zoals gesteld door de overheid.

De rubber verschuift in de buis.

Tussen iedere verbinding van twee buizen/bochten zit een rubber. Deze rubber moet recht blijven en mag zeker niet dubbel komen te zitten. Als deze rubber loslaat van de buis: doe dan een paar druppels secondelijm in de buis en plak de rubber vast. Vervolgens veel vet erop en draaiend de buizen in elkaar zetten.

Vervalt de garantie als ik het zelf aansluit?

Nee dan vervalt de garantie op de haard zeker niet. Let wel op dat U zich houdt aan de voorschriften. Advies kun je altijd krijgen bij de afdeling service.

 Terug naar de Veelgestelde vragen.