JustFire

Skip to Main Content »

 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subsidie Pelletkachel

Subsidieregeling voor alle JustFire pelletkachels !

Per 1 januari 2016 is een nieuwe subsidieregeling voor particulieren en zakelijke gebruikers opengesteld voor subsidie op kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare energie. Dit zijn installaties zoals zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen met een klein vermogen. De minister vindt het van groot belang dat ook particulieren investeren in hernieuwbare energie en is van mening dat een investeringssubsidie het meest geschikte instrument is om deze installaties te stimuleren.

De regeling is op 17 december 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.
De regeling geldt voor een periode van vijf jaar ( looptijd 2016 - 2020 ). Voor 2016 wordt € 70 miljoen beschikbaar gesteld, deze subsidieregeling ISDE wordt gebruikt om de doelen uit het Energieakkoord te halen.

Aanvragen in 2017
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.RVO.nl) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de subsidieregeling ISDE. Subsidie aanvragen kan vanaf 2 januari 2017 09.00 uur tot en met 31 december 2017 17.00 uur bij www.RVO.nl. In 2017 is € 70 miljoen beschikbaar voor deze subsidie.
Aanvragen voor de ISDE kan alleen plaatsvinden voor installaties die staan op de apparatenlijst, deze lijst wordt continue bijgewerkt en uitgebreid.

Belangrijkste wijzigingen voor 2017:

  1. De aanvraagtermijn is gewijzigd voor particulieren van 3 maanden na aanschaf in 6 maanden na installatie van het apparaat. Voor zakelijke aanvragers blijft de indieningstermijn hetzelfde. Zakelijke aanvragers vragen bovendien eerst de subsidie aan waarna ze pas de aankoopverplichting mogen aangaan.
  2. Warmtepompen: de categorieën hybride warmtepomp en warmtepompboiler zijn vervallen. Apparaten uit deze twee categorieën komen nog wel in aanmerking voor subsidie en worden op basis van hun bron lucht, water, en grond  in gedeeld. De grenzen van het vermogen voor de lucht-water warmtepomp zijn gewijzigd, evenals bijbehorende subsidiebedragen.
  3. Zonneboiler: De subsidie per kWh voor zowel de kleine als de grote systemen is met 50% verhoogd.

 


ISDE subsidie aanvragen voor particulieren

Voor informatie over het aanvragen van ISDE subsidie voor particulieren kunt u terecht op deze pagina ISDE subsidie aanvragen particulieren.

ISDE subsidie aanvragen voor zakelijke gebruikers

Voor informatie over het aanvragen van ISDE subsidie voor zakelijke gebruikers kunt u terecht op deze pagina ISDE subsidie aanvragen zakelijke gebruikers.