JustFire

Skip to Main Content »

 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subsidie Pelletkachel

Subsidieregeling voor alle JustFire pelletkachels !

Op dit moment is er een isde subsidie regeling van kracht, waar alle kachels van JustFire onder vallen. Alle haarden voldoen aan de normen en zullen vanaf 1-2-2016 opgenomen gaan worden in de lijst van apparaten van het RVO. Een huishouden kan hiervoor v.a 500 euro subsidie aanvragen. Ga naar de site van de RVO om via uw DigiD de subsidie na aanschaf en betaling van de haard, aan te vragen. https://mijn.rvo.nl/eloket/login-start.html

In een pelletkachel worden houtpellets van samengeperst houtafval verbrand, waarmee een woning kan worden verwarmd. De kachel lijkt qua uiterlijk op een houtkachel, maar is veel energiezuiniger. Een pelletkachel levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 490 euro per jaar en kost gemiddeld 900-1400 euro.


 

Subsidiemogelijkheid voor bedrijven
Met een pelletkachel hebt u bedrijfsmatig financieel voordeel via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Met de EIA bespaart u zowel op de energiekosten als op de inkomsten- of vennootschapbelasting. En als u een biomassaverbrandingsinstallatie aanschaft, kunt u maar liefst 44% van de investeringskosten van de fiscale winst van uw onderneming aftrekken. De EIA-regeling wordt uitgevoerd door SenterNovem. Dit doet zij namens het ministerie van Economische Zaken. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.senternovem.nl/eia.

Voorwaarden (EIA) voor bedrijven:
– Het rendement van het toestel moet meer dan 80%
– De minimale investering voor het toestel moet minstens € 2200,- (ex btw) bedragen