JustFire

Skip to Main Content »

 

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

You're currently on:

Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack
Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack

Koolmonoxide & Rookmelder combi-pack

Levertijd: binnen 30 dagen

Normale prijs: € 29,95

Special Price € 17,95

Dealer prijzen
  • Koop 10 voor € 15,95 per stuk. en bespaar 12%

Overview

Waarom zijn koolmonoxidemelders belangrijk?

Koolmonoxidemelders kunnen belangrijk zijn in sommige huishoudens. Koolmonoxide is namelijk één van de gevaarlijkste gassen die thuis kan ontstaan. Om deze reden is het belangrijk goed beveiligd te zijn tegen dit gas.

Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide, ook wel bekend als ‘sluipmoordenaar’. Het gas heeft deze naam gekregen door het feit dat het gas dodelijk is, maar het niet te ruiken, zien of proeven. Dit betekent dat dit gas alleen ontdekt kan worden door een koolmonoxidemelder. Koolmonoxide ontstaat bij onvolledige verbranding van koolstof houdende stoffen zoals aardgas, hout en olie. Als er te weinig zuurstof bij de verbranding komt, dan wordt er minder CO2 geproduceerd en dat geeft kans aan koolmonoxide om te ontstaan.

 Koolmonoxidemelder in actie

    Wanneer ontstaat koolmonoxide nu precies binnen een huishouden? Dit komt voor bij apparaten als cv-ketels, combiketels, geisers of kachels, bij oude of slecht onderhouden apparaten. In oudere huizen is dus vaak meer gevaar voor het ontstaan van koolmonoxide. Het gevaarlijkste is in dit geval geisers, in huishoudens met een geiser is het belangrijk om een koolmonoxide melder te hebben. CV-ketels kunnen ook koolmonoxide veroorzaken. Bij slecht onderhouden of oude CV-ketels kan er ook koolmonoxide ontstaan.

Plaatsing

    In welke ruimtes is het nu belangrijk koolmonoxidemelders op te hangen? Het is in ieder geval belangrijk om melders te hangen op plekken waar een brandstof verbruikend toestel is. Dit is meestal in de woonkamer en keuken. Daarnaast kan het ook erg handig zijn om het in een kamer op te hangen waar veel tijd wordt doorgebracht, zoals de slaapkamer.

Koolmonoxidemelders monteren

Je kunt je koolmonoxidemelder niet zomaar ophangen en verwachten dat het goed gaat. Er moet rekening gehouden worden met verschillende factoren. Het beste is om de koolmonoxide melder op gezichtshoogte te hangen. Je moet het snel weten wanneer je het in ademt. Dit betekent ook dat de koolmonoxidemelder niet in een dode hoek gehangen moet worden. In de slaapkamer hang je hem op de hoogte van waar je slaapt. Als laatste is het belangrijk om een melder 1-2 meter van je CV-ketel te hebben hangen.

Brand ontstaat door een combinatie van zuurstof, warmte en brandbaar materiaal. Een beginnende brand kan binnen enkele minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Rookmelders redden mensenlevens!

Rookmelders redden levens!

In een huis waar werkende rookmelders hangen, heb je 100% meer kans om een woningbrand te overleven. Rookmelders waarschuwen je razendsnel bij brand, ook wanneer je slaapt. Tijdens je slaap kun je namelijk nog wel gewoon horen, maar is je reukvermogen uitgeschakeld. Bovendien komt er bij vuur koolmonoxide vrij waardoor je dieper slaapt. Een klein beetje rook – dat je dus niet zult ruiken - is voor een rookmelder al voldoende om een luid piepend alarm te doen afgaan.
Een klein beginnend brandje kan binnen 5 minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Naast het vuur schuilt het gevaar ook in de rook. De rook is heet, zorgt dat je niets meer ziet (en dus ook snel de weg kwijt bent) en is verstikkend. Met rookmelders heb je meestal nog voldoende tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen!

Hoe te gebruiken

Hang rookmelders op aan het plafond van elke ruimte waarop slaapkamers uitkomen. Meestal is dat een overloop, hal of gang, maar het kan ook een andere kamer zijn. Aan het plafond van het trapgat is ook een goede plaats. Het beste is om alle ruimten waar je doorheen moet als je je huis bij brand ontvlucht te voorzien van rookmelders. Meestal is dit dus de hal of gang op elke verdieping.

Zomer- of wintertijd voorbij, tijd voor een nieuwe batterij!

Stof je rookmelder regelmatig af of gebruik de stofzuiger om de rookmelder schoon te houden. Je kunt de melder wanneer nodig ook met een iets vochtige doek afnemen.
Plaats rookmelders nooit in keuken en badkamer, boven verwarming en in nabijheid van luchtventilatie.
De melder is te testen met een testknop. Wordt die ingedrukt, dan klinkt een signaal. Dat is de enige manier om te testen of het apparaat het nog goed doet. Testen met behulp van een kaars of een sigaret is gevaarlijk. Het apparaat kan dan beschadigen.

Details

COMBI PACK ROOK EN CO MELDER nog voldoende tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen!

Extra informatie

Levertijd Voor 14.00u besteld, de volgende dag in huis